Izdelava fasade

Izdelava fasade je ena ključnih stvari pri vsakem domu, kajti vsaka fasada daje domu nekaj novega in nekaj kar lahko občudujemo še vrsto let.

Fasada je ključni element zunanje podobe objekta. Pri podjetju Fasaderstvo Šajin s.p. izdelujemo vse vrste fasad, obnavljamo fasade in poskrbimo, da vam vaša fasada nudi primerno toplotno zaščito ter lep izgled vašega doma ali poslovnega prostora.

Uporabljamo fasadne sisteme vseh večjih proizvajalcev:

    - Baumit
    - Röfix
    - JUB
    - Demit
    - Weber
    - Samoborka
    - Caparol

V podjetju imamo večletno tradicijo na področju izdelave in obnove fasad, fasadnih sistemov, strojnih in drugih ometov ter izolacije in stenskih izolacijskih elementov. Sodelujemo neposredno s proizvajalci gradbenega materiala ter vam tako poleg storitev najvišje kvalitete zagotavljamo tudi visoko kvaliteten material po najnižjih cenah. Celostna storitev in tehnološko izobražen delovni kader sta naša glavna aduta, zadovoljstvo naših strank pa najboljši razlog, da nas kontaktirate.

fasade

Uporabljamo preizkušene materiale za zaključne sloje podjetja Baumit, Rofix, JUB, Samoborka, Weber, Caparol in izolacijske materiale podjetja Novolit, Fragmat in Demit.

Po predhodnem ogledu vam naredimo natančne izmere in izdelamo ponudbo.

Prednosti izolacijske demit  fasade:

- Zunanja optimalna izolacija s tim stiroporom izboljša izolacijsko vrednost fasadne stene tudi za 3- 4 krat.

- Zid dimenzioniramo zaradi tega samo glede na statične zahteve in zvočno izolacijo, ter tako prihranimo na masivnih, težkih materialih in pri času gradnje. Posledica tega so tanjše stene, manjša teža objekta in manjši temelji ter večje neto kvadrature prostorov.

- Velika temperaturna nihanja pozimi in poleti so izključena, zato imajo notranje površine sten vse leto ugodne temperature.

- Odpade tvorba kondenzata in vlaženje sten na notranji strani ter s tem prispevamo k ugodnejšemu in zdravemu bivanju.

- Zunanja masivna stena deluje kot akumulacijsko telo, ki vrača pozimi toploto prostoru.

Izolacijska fasada je primerna za toplotno izolacijo vseh novogradenj in sanacije starih slabo izoliranih fasad. Pri objektih v sanaciji je potrebno predhodno preveriti primernost podlage. Fasado lahko izvajamo na vse trdne in 'zdrave podlage', ki so suhe ter očiščene prahu in mastnih madežev (salonit, plino- in peno betoni, stari omet...). Podlago predhodno obdelamo s tim pred namazom. Dela izvajamo pri temperaturi zraka in podlage od +5 do +35 stopinj celzija. Pred direktnim osončenjem moramo fasado zasenčiti.

Lepljenje fasadnih plošč:

Opora prvi vrsti  fasadne plošče je najpogosteje rob temelja na spodnji betonski plošči objekta. Kadar je spodnji rob fasade višje lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. Spodnji rob fasade je lahko izveden tudi brez U profil letve, priporočamo pa, da se na tem robu kasneje vgradi odkapni profil ali vsaj vogalnik.

Nekaj naših referenc si lahko ogledate tudi v naši galeriji.

client 1  client 2  client 3   client 4  client 5   client 6